Eenvoudig een auto huren in Düsseldorf

Düsseldorf is de hoofdstad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen in het westen van Duitsland. De stad is bijna negen eeuwen oud en is nog steeds een favoeriete bestemming voor veel mensen! Gelegen aan de Rijn loont het de moeite om de stad in de zomermaanden te bezoeken. De oevers bruisen er dan van het leven en dan kun je lekker in het zonnetje een boottochtje maken en stad van een andere kant leren kennen. Deze stad wordt niet voor niets gezien als een topbestemming door velen.

Maar ook in de wintermaanden kan je hier terecht. Zo kun je zelfs in de winter boottochtjes maken op de Rijn en kan je tal van kerstmarktjes bezoeken. Voor zij die graag winkelen is Düsseldorf dé place to be. Naast de grote winkelketens, die er overigens allemaal een filiaal lijken te hebben, is het ook mogelijk om kleinere verborgen winkeltjes te vinden waar je rustig kunt rondsnuffelen. Ook op vlak van cultuur en geschiedenis zal je hier niks tekort komen! Kortom, Düsseldorf is een stad die je zeker zal bekoren!

Architectuur en geschiedenis

Bezoek zeker het oude stadscentrum van Düsseldorf, lokaal de ‘Altstadt’ genoemd of ‘oude stad’. Het is de meest levendige plek van de stad en tevens een sociale ontmoetingsplaats als je nieuwe mensen wilt leren kennen. Er bevinden zich tal van leuke restaurantjes en cafeetjes maar ook nachtclubs. Naast dit alles vind je hier ook de mooiste gebouwen van de stad. Dit is zeker een plek om te ontdekken tijdens je trip naar Düsseldorf. Zonder de ‘Altstad’ gezien te hebben, is je reis absoluut niet compleet!

Bezoek ook de St. Lambertus, dat met zijn bijzondere toren het symbool is van de stad! Nadat een brand delen van het dak heeft verwoest, is het gerestaureerd geweest. Maar doordat de restauratie plaatsvond met gebruik van vers hout, dat tijdens het drogen verdraaid is, heeft de toren zijn speciale dakconstructie verkregen. De kerk beschikt ook over een daadwerkelijke schatkamer waar verschillende gouden en zilveren objecten opgeborgen liggen. Daarnaast zijn er nog tal van andere schitterende bouwwerken te bezichtigen in de binnenstad, geef je ogen dus maar de kost!

Rondom Düsseldorf

Maar je hoeft zeker niet in Düsseldorf te blijven om een fantastische ervaring te beleven. Trek erop uit en geniet van wat de deelstaat Rijnland-Westfalen je te bieden heeft! Bezoek het prachtige gerestaureerde kasteel ‘Schloss Drachenburg‘, waar je een prachtig uitzicht over de rijn kunt meepikken. Een wandeling door dit kasteel is alsof je in je eigen sprookje terecht gekomen bent! Maar ook het kasteel Sparrenburg is zeker de moeite waard! Daarnaast zal het zeker ook de moeite lonen om het ‘Rathaus’ in Paderborn op je lijstje te zetten.

Bezoek ook een of meerdere van de thema parken in Rijnland-Westfalen. Je vindt er ondermeer Phantasialand! Maar ook natuurparken liggen op je te wachten! Breng minstens een bezoek aan 1 van de 12 natuurparken. Je kunt bijvoorbeeld naar het Eiffel nationaal park trekken, waar je wilde katten en zwarte ooievaars kan spotten of naar het prachtige veenmoeras genaamd ‘Großes Torfmoor’ in Lübbecke en Hille. Je zal zien dat je in een van de natuurparken die verspreid liggen over de deelstaat volledig tot rust komt.

Transport

Met het vliegtuig is Düsseldorf snel en eenvoudig te bereiken. Er ligt namelijk een internationale luchthaven net naast de stad. Hier kan je een auto huren in een van de vele verhuurmaatschappijen zoals Enterprise, Hertz en Sixt of online via rental cars. Maar ook in de stad is het erg makkelijk om een auto te huren bij een van de lokale verhuurbedrijven. Op die manier ben je zo vrij als een vogel en kan je je met een gerust hart verplaatsen in zowel Düsseldorf als het volledige Rijnland!