Autoverhuur in Aberdeen

  • Schitterende & gezellige stad in het Oosten van Schotland
  • Dichtbij de prachtige Schotse natuur

Aberdeen is een prachtige havenstad gelegen in het oosten van Schotland. Naast de prachtige kusten en de gezellige binnenstad is er ongelooflijk veel schoonheid te vinden rondom deze stad. Luister naar de betoverende doedelzakmuziek en laat je meeslepen van de prachtige witte stranden tot de groene glooiende bergen en heuvels van het Cairngorms nationaal park, met de auto slechts een klein eindje ten westen van de Aberdeen.

Laat je meevoeren door de geschiedenis van het land der Schotten. Bezoek tal van musea, kastelen en ruïnes. Luister naar -, lees – en ontdek de folklore, zoek de feeën en trollen die dit land in het geniep bewonen en proef van de Schotse keuken met zijn steak-pie, fish & chips, neeps & tatties en natuurlijk de alom bekende haggis. Mis de kans om dit alles te ontdekken zeker niet!

Cairngorms nationaal park

Als je Aberdeen bezoekt, mis dan zeker de kans niet om dit prachtig stukje natuur te gaan ontdekken. Indien je over een auto beschikt, die je ter plaatse zeer makkelijk kan huren, sta je hier in een mum van tijd. Breng je tent mee, huur een klein vakantiehuisje of boek een nacht in een hotel want op één dag heb je zeker niet alles gezien.

Beklim een van de vele munros, de hogere bergen van dit land die boven 914 m uit torenen of bezoek de rijk beboste heuvels en vlaktes rondom deze schitterende bergen. Kuier langs rustig kabbelende beekjes en bezoek imposante watervallen. In de winter is dit de uitgekozen plek voor skitoerisme met de vele skipistes en prachtige omgeving om tussen het skiën door van te genieten.

Witte stranden

Van zodra je je huurauto van Sixt hebt afgehaald op de luchthaven, breng dan een bezoek aan de witte stranden rondom Aberdeen en geniet van de rust en stilte die je zal omarmen. Men zou het niet denken maar de Schotse stranden, met hun prachtig witte zand en kliffen, zijn in staat je volledig van je sokken te blazen. Zo kan je onder meer vanaf de tal van kliffen zien:

  • Dolfijnen
  • Puffins
  • Walvissen
  • Zeehonden
  • En zoveel meer

Geschiedenis

Ontdek de oude ruïnes in de streek rondom Aberdeen. Bezoek Slaines Castle en luister naar de wind die door de oude muren van dit kasteel blaast. Keer terug in de tijd en probeer je in te beelden wat de bewoners van dit kasteel meemaakten, zagen en dachten terwijl ze vanaf de kliffen naar het geluid van de zeemeeuwen luisterden en in de verte de dolfijnen in en uit het water zagen springen.

Cultuur

Dompel jezelf onder in de cultuur van het oude Schotland. Luister naar de vreemde klanken van het oude “Gaelic” dat in Schotland nog steeds hier en daar gesproken wordt. Luister naar de vrolijke deuntjes die vanuit de pubs weergalmen maar ook naar de meeslepende zeemansliederen over verloren liefdes, broers en vaders en over het vrolijke weerzien van de kusten van het Schotse vasteland met zijn kliffen en parelwitte stranden.

Culinair

Geniet met volle teugen van de Schotse keuken! Schotland is het land van vis- & schaaldieren en met een goedkope huurauto raak je overal om te proeven. Verken tal van lekkere restaurants in de binnenstad, geniet van een lekkere en simpele maaltijd in een van de vele pubs of trek erop uit en dineer in een van de vele pittoreske en rustige dorpjes in het platteland of aan de kust.

Huur een auto

Om zeker te zijn dat je ten volle geniet van deze stad en de streek rondom Aberdeen is het zeker aangeraden om te beschikken over een auto. Indien je niet tot in Aberdeen komt met je eigen auto zijn er tal van mogelijkheden om er een te huren! Zo kan je Aberdeen en de streek er omheen zo vrij als een vogel en op je eigen tempo gaan verkennen! Veel plezier!